RV Food en Thomas More lanceren eerste pasta van Belgische bodem

RV Food N.V. (Herentals), importeur van voedingsmiddelen, en de agro-wetenschappers van Thomas More Hogeschool startten in 2016 een proefproject om harde tarwe te telen voor de productie van pasta, op Belgische bodem. Een test had immers uitgewezen dat België over teeltgronden beschikt die sterke gelijkenissen vertonen met deze in zuiderse landen. De zachte zandleemgronden houden de warmte lange tijd vast en beschikken bovendien over een grote waterdoorlatendheid. Het proefproject resulteert nu in Belcampi, de eerste pasta van eigen bodem.

De naam verwijst naar de proefvelden waar de tarwe voor het eerst werd geteeld, nl. de Belgische Kempen. De tarwe wordt gemalen tot griesmeel, gekneed, gevormd en gedroogd in de best mogelijke omstandigheden en volgens alle geldende kwaliteitsnormen.

De pasta van Belcampi wordt door RV Food op de markt gebracht onder het Belgicult label. Belgicult staat voor voedingsproducten die bestaan uit grondstoffen die geteeld worden op Belgische bodem.

Het assortiment omvat spaghetti, linguine en fusilli in droogverpakking. In de toekomst zullen er nog verse varianten aan worden toegevoegd.

De Belcampi-pasta zal vanaf eind juni verkrijgbaar zijn bij Carrefour, Delhaize, Makro, SPAR Retail Partners, Cora, Intermarché en de Alvo-winkels.

Meer info: 014/75.23.40 of http://www.rvfood.be en 015/36.91.00 of http://www.thomasmore.be.

 

 

 

Meer sectornieuws

Agenda