Skoda maakt intrede in tijdperk van elektrische mobiliteit

Met de première van twee iV-modellen, de plug-in hybride Superb iV en het volledig elektrische model CITIGOe iV, maakt Skoda zijn intrede in het tijdperk van de elektrische mobiliteit. De toetreding tot de elektromobiliteit is voor de autobouwer, die volgend jaar zijn 125ste verjaardag viert, een belangrijke stap richting toekomst.

De Skoda Superb iV wordt, zoals alle Superb-versies, gebouwd in de fabriek van Kvasiny (Tsjechië), waar in de toekomst ook de componenten voor plug-in hybride modellen van de Volkswagen-groep zullen worden gebouwd.

De Superb iV is het eerste model van Skoda met een plug-in hybride aandrijflijn. De 13 kWh-batterij maakt een zuiver elektrisch en plaatselijk uitstootvrij rijbereik tot 55 kilometer mogelijk en kan worden opgeladen aan een huishoudstopcontact, een wall box of tijdens het rijden door de benzinemotor en door recuperatie van remenergie.

De CITIGOe iV is dan weer het eerste zuiver elektrische model van Skoda. Zijn elektromotor ontwikkelt 61 kW en de lithium-ionbatterij maakt een rijbereik tot 265 kilometer mogelijk. Als de energie opgebruikt is, kan de batterij aan een 40 kW-gelijkstroomsnellader met behulp van een CCS-laadkabel binnen het uur tot 80 procent worden opgeladen.

Meer info: 02/233.79.89 of http://www.skoda.be.