HAK voert Nutri-Score in op Belgische markt

HAK B.V. (Giesen) gaat nog dit najaar het Nutri-Score-label afbeelden op alle producten die worden verkocht in Belgische supermarkten. Het groentenmerk speelt daarmee in op het Koninklijk Besluit van uittredend federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block om het Nutri-Score-systeem nationaal in te voeren.

Het in Frankrijk ontwikkelde Nutri-Score-systeem bestaat uit een 5-kleurenschaal, van donkergroen tot rood, met vijf letters: van A (gezondste keuze) tot E (beperkt consumeren).

De score van elk product wordt berekend door de hoeveelheid van elementen die aanbevolen worden, zoals vezels, eiwitten, fruit en groenten. Daarnaast worden de elementen die slechts in mindere mate gegeten mogen worden, waaronder calorieën, verzadigde vetten, suikers en zout, eveneens mee in rekening gebracht.

Het systeem is al ingevoerd in Frankrijk en Spanje. Uit een onderzoek van de Franse supermarktketen E.Leclerc blijkt dat de Nutri-Score er toe bijdraagt dat consumenten vaker kiezen voor gezondere alternatieven.

Meer info: 0800/022.15.25 of http://www.hak.be.

 

Meer sectornieuws

Agenda