Gimv neemt controle over Duitse energie-opslagspecialist Smart Battery Solutions

Gimv N.V. (Antwerpen) heeft een meerderheidsbelang verworven in het Duitse Smart Battery Solutions GmbH (SBS, Kleinostheim). Met de steun van de investeringsmaatschappij wil het bedrijf zijn sterke groei in de dynamische batterijmarkt verder zetten, zijn team uitbouwen en zijn productiecapaciteit uitbreiden.

Smart Battery Solutions, dat in 2010 door vier sectorexperts werd opgericht, stelt een vijftigtal personen tewerk. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt lithium-ionbatterijsystemen voor laagspanningstoepassingen tot 60 volt.

Het productassortiment is breed: van de assemblage van extern geproduceerde batterijen op maat van de klant tot de ontwikkeling en productie van intelligente energie-opslagsystemen en oplaadtechnologieën.

SBS heeft voorts een aantal eigen batterijbeheersystemen ontwikkeld, die de werking van batterijen regelen en een veilig gebruik waarborgen.

De producten van Smart Battery Solutions worden in een groot aantal e-mobility toepassingen gebruikt, onder meer in e-bikes, e-scooters, vaartuigen en drones. Daarnaast zijn ze ook terug te vinden in stationaire toepassingen, zoals in apparaten voor continue stroomvoorziening.

SBS onderscheidt zich door zijn vermogen om in te spelen op speciale, klant- en applicatiespecifieke vereisten omtrent de "form & features" van een batterij-pack. Denk aan waterdichte batterij-packs of batterij systemen die in een hoge drukomgeving werkzaam moeten zijn.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.