Utopix Pictures mikt op Europese doorbraak dankzij vers kapitaal

Utopix Pictures N.V. (Mont-Saint-Guibert), de Belgische start-up die foto- en videoshoots organiseert voor bedrijven, heeft 730.000 euro aan vers kapitaal aangetrokken. Daarmee wil het bedrijf in eerste instantie zijn diensten verder digitaliseren met een nieuw platform. Daarnaast mikt Utopix Pictures op een snellere Europese groei.

Eind 2017 verwierf Utopix Pictures via het BeAngels-netwerk al een eerste keer extern kapitaal. Sindsdien is het bedrijf alleen maar gegroeid.

Utopix Pictures brengt bedrijven die veelvuldig foto- en videomateriaal nodig hebben om hun producten of diensten te promoten, in contact met een netwerk van meer dan duizend professionele fotografen en videografen verspreid over Europa.

Deze dienstverlening wordt momenteel al aangeboden in de Benelux en in Frankrijk. Nu wil het bedrijf zijn aanwezigheid in Europa verder uitbreiden.

Utopix Pictures klopte voor de extra kapitaalinjectie opnieuw aan bij het BeAngels-netwerk, maar ook bij nieuwe investeerders zoals SambreInvest, het SCALE 1-fonds van Be Angels en bij nieuwe leden van het BeAngels-netwerk.

Het geld zal deels gebruikt worden voor een nieuw digitaal platform dat begin 2020 zal worden gelanceerd. Dit platform moet klanten maximale autonomie en flexibiliteit bieden bij het uitvoeren van hun foto- en videoprojecten. Via het platform zullen bedrijven fotografen over de hele wereld kunnen kiezen, briefings beheren, communiceren met de fotografen en hun projecten eenvoudig aanpassen.

Meer info: 0471/57.22.14 of http://www.utopix.io.