Audi connecteert productiemodellen met verkeerslichten

Na een succesvolle lancering in de Verenigde Staten introduceert Audi Traffic Light Information in Europa. Vanaf juli rust Audi een aantal nieuwe modellen toe met deze spraakmakende technologie.

Door data slim te verwerken, weet de auto wanneer verkeerslichten op groen springen. Dankzij deze informatie kan de auto de bestuurder helpen bij het anticiperen op een groen licht, wat het rijden in steden meer ontspannen en efficiënt maakt.

Ingolstadt - de thuisbasis van het merk - wordt de Europese proeftuin voor deze V2I (Vehicle-to-Infrastructure)-technologie. Andere Europese steden volgen later.

Audi is de eerste fabrikant ter wereld die zijn seriemodellen via een netwerk met verkeerslichten in steden verbindt.

Audi introduceerde de zogeheten Time-To-Green technologie in 2016 in de Verenigde Staten. Dit geavanceerde systeem telt bij het naderen van of het stilstaan aan een rood licht, via de Audi virtual cockpit of het head-up display, af naar het moment dat het licht op groen springt. In de VS ondersteunen al meer dan vijfduizend kruispunten met verkeerslichten deze technologie.

Audi biedt er sinds februari dit jaar een extra feature: Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA). Doel van deze innovatie is vooral om het rijden op de “groen golf” mogelijk te maken. Het systeem informeert hiertoe de bestuurder over de ideale snelheid die hij moet aanhouden om het volgende verkeerslicht bij groen te bereiken. 

Meer info: http://www.audi.be.