SalamanderU lanceert stemgestuurd elektronisch batch record-systeem voor geneesmiddelenproductie

SalamanderU (Waver), dat onder andere isolatorkasten en software voor de aseptische productie van geneesmiddelen maakt, heeft als eerste ter wereld een elektronisch batch record-systeem gepatenteerd dat stemgestuurd is. Een en ander versnelt de productie van medicijnen en maakt het volledige proces efficiënter en degelijker.

Bij het maken van medicijnen is het verplicht om alle handelingen in het productieproces neer te schrijven. Het EBR-systeem SmartReg van salamanderU digitaliseert dit proces volledig. Het kan met andere productiesystemen worden geïntegreerd en is vooral uniek omdat het stemgestuurd is.

SmartReg leest de productiestappen voor dankzij een spraak-synthesizer. De operator zegt luidop welke handelingen hij of zij uitvoert en wat de resultaten daarvan zijn.

SmartReg legt alles vast met behulp van spraakherkenning. Ook berekeningen uitvoeren en geoptimaliseerde rapporten maken, horen tot de mogelijkheden van de spraaktechnologie.

SalamanderU toont zich tevens innovatief in de materiaalkeuze. Zo neemt de start-up zijn toevlucht niet tot het gebruikelijke roestvrij staal voor zijn isolatorkasten, maar wel tot kunsthars. Resultaat is dat de integratoren hun integriteit langer behouden.

Momenteel ontwikkelt salamanderU twee nieuwe producten als pilootproject bij een klant, met name de software IP-cProtect die productiegegevens (lees: het maken van medicijnen, nvdr.) vanaf afstand verzamelt en controleert alsook een geïntegreerde productie-eenheid met een isolator en een EBR (al dan niet mobiel).

SalamanderU ontwikkelde eerder een mobiele eenheid waarin men medicatie kan produceren in de onmiddellijke buurt van ziekenhuizen. De drie jaar terug opgerichte start-up kan rekenen op de financiële steun van DispInject, ADC-Group, Netaxis en AMMA. Het bedrijf mikt tegen eind 2021 op een omzet van 4 miljoen euro.

Meer info: 0476/23.93.13 of http://www.salamanderU.com.