Scania presenteert elektrisch zelfrijdend conceptvoertuig voor de stad

Scania stelt NXT voor, het nieuwe elektrische zelfrijdende conceptvoertuig voor de stad dat speciaal is ontworpen om forenzen 's ochtends en 's avonds naar hun werk en opnieuw naar huis te brengen, overdag goederen te distribueren en 's nachts afval op te halen. NXT is de toekomstvisie van Scania op het vervoer in steden.

Het elektrische voertuig is ontworpen voor 2030 en bevat, naast verschillende geavanceerde functies die nu al beschikbaar zijn, ook een aantal technologieën die nog niet volledig ontwikkeld zijn.

In NXT kunnen de voor- en achteraandrijfmodules worden aangebracht op de carrosserie van een bus, een distributievrachtwagen of een vuilniswagen.

De acht meter lange busmodule wordt gebouwd als één samengestelde eenheid waardoor het gewicht aanzienlijk wordt verminderd. De cilindervormige batterijen worden onder de vloer geplaatst waardoor anders niet gebruikte ruimte wordt benut en er een betere gewichtsverdeling ontstaat.

Met een laag voertuiggewicht van minder dan acht ton wordt het bereik met de huidige batterijen op 245 kilometer geschat.

Meer info: 02/264.01.11 of http://www.scania.be.