SuperNova komt terug naar Antwerpen

De drie volgende edities van technologiefestival SuperNova zullen in Antwerpen plaats vinden. De stad Antwerpen, Flanders DC en Scale-Ups.eu bereikten daarover een akkoord. De eerstvolgende editie van SuperNova staat gepland van 8 tot en met 11 oktober 2020.

Ook in 2020 zal het technologiefestival bestaan uit een conferentie met lokale en internationale topsprekers, een technologie-showcase voor het grote publiek, een techfair-beurs en een besloten pitching-event waar Europese scale-ups zich kunnen tonen aan de beste risicokapitaalfondsen van over de hele wereld. Daarnaast zal SuperNova focussen op jongeren om hen kennis te laten maken met de technologie van morgen. De organisatoren willen niet alleen groeien op het vlak van aantal bezoekers, maar vooral nog meer innovatieve kwaliteit en beleving brengen. De ambitie is om van SuperNova één van de grote technologiefestivals in Europa te maken.

De eerste editie van SuperNova in 2018 was een groot succes. Flanders DC en Scale-Ups.eu zetten toen met de steun van de Vlaamse regering en de stad Antwerpen vanuit het niets een vierdaags technologie- en innovatiefestival op. Op het Antwerpse Eilandje daagden toen meer dan 35.000 professionele en publieke bezoekers op.