Meer dan 1 miljoen Belgen gebruiken itsme®

Op de tweede verjaardag van itsme® hadden liefst 1.069.813 Belgen een account op de identiteits-app aangemaakt. In mei vonden zo’n 3,7 miljoen acties plaats met itsme®.

Itsme® werd op 30 mei 2017 in Brussel gelanceerd met één belangrijke ambitie: ervoor zorgen dat gebruikers makkelijk en actief kunnen zijn op het Internet zonder kaartlezers of wachtwoorden.

Sindsdien kan je via de itsme®-app inloggen op websites, digitale transacties goedkeuren en officiële handtekeningen plaatsen. En dat met één persoonlijke code van vijf cijfers - die altijd en overal hetzelfde is - of met je vingerafdruk.

Bijzonder aan itsme® is dat de identificatie-app in quasi alle domeinen van de economie en de samenleving ingang vindt. Vandaag kan je itsme® al gebruiken bij 33 bedrijven en via CSAM op meer dan 800 overheidstoepassingen, waaronder Tax-on-web, MyPension, MyMinFin en Student@Work. Naast de overheid gaat het om banken, verzekeraars, documentbeheerders, telecom, HR, immo-kantoren, ziekenfondsen, ziekenhuizen, …