Combell en TransIP versmelten tot team.blue

Combell Group N.V. (Gent) en zijn sectorgenoot TransIP Group B.V. (Leiden) bundelen hun krachten in de fusie-entiteit team.blue, metéén één van de grootste hosting-groepen in Europa. Dat Europese tech-bedrijf krijgt een ondernemingswaarde van ruim 1 miljard euro.

Team.blue gaat van start met meer dan 1,2 mijloen klanten in Europa en ruim zeshonderd medewerkers. Missie van team.blue is om bedrijven en ondernemers de meest betrouwbare en allerbeste tools en producten aan te bieden om verder digitaal te groeien. Bedoeling is ook andere hosting-ondernemers bij team.blue aan te sluiten.

Zowel Combell als TransIP voerden in de voorbije jaren een succesvolle buy & build-strategie uit, respectievelijk met de steun van risicokapitaalverschaffers Waterland en het Zweedse EQT, dat in 2017 uittrad.

Combell zette in 2017 een grote stap door samen te gaan met de Deense hosting-groep Zitcom. TransIP breidde zijn activiteiten dan weer fors uit in 2018 via de overname van IT-Ernity, een groep met enkele van de sterkste IT-brands in Nederland.

Team.blue levert hosting-diensten in België, Nederland, Denemarken, Zweden en Zwitserland, met als doel verdere uitbreiding in Europa na te streven.

Meer info: 080/8.5678 of http://www.combell.be.