Meer Volvo’s per trein dankzij spoorlijn tussen China en North Sea Port in Gent

Volvo Cars voert vanuit North Sea Port verschillende malen per week treintransporten met wagens uit naar China, Italië en Oostenrijk. De eerste trein met 190 XC60’s uit China kwam begin juli aan in het Kluizendok om vervolgens 180 XC90’s, V90’s en V60’s terug naar de Chinese havenstad Xi’an af te voeren.

De nieuwe treinverbinding vanuit Gent kadert in de strategie van Volvo Cars om niet alleen op het vlak van productie, maar ook op het vlak van logistiek sneller, duurzamer en kostenefficiënter te opereren. Door een deel van de wagens per trein uit te voeren in plaats van per boot of vrachtwagen, daalt de impact op het milieu en geraken de wagens ook sneller op hun eindbestemming. De doorlooptijd van fabriek naar eindbestemming kan tot de helft worden ingekort.

Lineas staat in voor het beheer van de treinexporten vanuit North Sea Port naar China en Italië. De spooroperator werkte al samen met Volvo voor transporten richting Zweden. De treinen naar Italië worden geladen en gelost op de terminal van DFDS aan het Mercatordok. De China-trein komt aan en vertrekt op het Kluizendok.

Momenteel voert Volvo vanuit North Sea Port in Gent vier keer per week en vanuit de haven van Zeebrugge twee keer per week wagens uit per trein.