iSTAR Medical haalt 40,1 miljoen euro op

iSTAR Medical N.V. (Waver), dat nieuwe oogheelkundige implantaten ontwikkelt voor de behandeling van glaucoom, heeft in een serie C-financieringsronde 40,1 miljoen euro opgehaald. De ronde, geleid door Gimv en Life Science Partners (LSP), werd mee onderschreven door Earlybird en BNP Paribas Private Equity.

Gimv zal in totaal 10 miljoen euro investeren. Ook de bestaande aandeelhouders Capricorn Partners, SRIW en FPIM-SFPI namen deel.

De financieringsronde ondersteunt de verdere ontwikkeling van iSTAR Medical voor de commercialisering van zijn MINIject-implantaat in Europa en de Verenigde Staten.

Glaucoom - gekenmerkt door een toename van de intra-oculaire druk - treft wereldwijd meer dan 92 miljoen mensen en is de op één na belangrijkste oorzaak van blindheid bij volwassenen.

Micro-invasieve glaucoomchirurgie (MIGS) is de meest veelbelovende en snelst groeiende therapeutische optie bij de behandeling van glaucoom.

iSTAR Medical's MINIject, een ab-interno MIGS-implantaat, biedt een krachtige en betrouwbare oplossing om de intra-oculaire druk veilig te verminderen en is ontworpen als een best-in-class MIGS-implantaat. In tegenstellling tot andere technologieën, gebruikt MINIject het innovatieve STAR®-materiaal, een zacht en flexibele silicone van medische kwaliteit, bestaande uit een micro-poreuze matrix met verschillende afvoerkanalen.

Meer info: 010/77.16.54 of https://www.istarmed.com.

Meer sectornieuws

Agenda