Start-up MyCellHub haalt 1,1 miljoen euro groeikapitaal op

MyCellHub N.V. (Oud-Heverlee), een innovatief databeheer- en analyseplatform voor de productie van biofarmaceutica zoals cel- en immuuntherapieën, haalt 1,1 miljoen euro op bij Noshaq, The Faktory, Gemma Frisius Fonds en The CoFoundry. De investering zal de spin-off van KULeuven helpen om de lancering van het platform te versnellen.

MyCellHub verwierf de exclusieve licentie op de software die werd ontwikkeld in de Prometheus- en MS-BIORES-labo's aan de universiteit.

Het Software-as-a-Service platform van de start-up is een app die met behulp van interactieve werkinstructies de operatoren in steriele productie-omgevingen assisteert en zowel de gegevensverzameling als de rapporteringstaken automatiseert. Dat zorgt voor een aanzienlijke efficiëntiewinst, vooral omdat meer dan 90% van de bio-fabrikanten nog steeds zijn processen op papier rapporteert.

Vandaag werkt MyCellHub, lid van accelerator Start it@KBC, onder meer aan de eerste commerciële implementaties en een proefproject met MaSTherCell S.A.

De kapitaalinjectie moet MyCellHub's groei stutten via het aanwerven van bijkomende software-ingenieurs en door de verkoops- en klantenondersteuning van het bedrijf te versterken met het oog op een Europese roll-out.

Meer info: 0476/46.51.77 of https://www.mycellhub.com.