Bodemverbeteringsspecialist TerraCottem neemt nieuw hoofdkantoor in gebruik

Het West-Vlaamse TerraCottem B.V.B.A. heeft zijn hoofdzetel en productie-eenheid verplaatst van Vichte naar het industrieterrein van Oeselgem, waar het 1.260 m² inneemt. Het bedrijf is de ontwikkelaar van de unieke TerraCottem® bodemverbeteringstechnologie die de droogte-stress van planten en bomen bij de wortel aanpakt en die tevens een waterbesparing van 50% oplevert.

Het gaat om een alles-in-een bodemverbeteraar (granulaat) met bio-stimulanten, meststoffen en hydro-absorberende polymeren die als waterbuffering fungeren.

De KMO haalt inmiddels driekwart van zijn omzet uit de export naar landen waar men temperaturen trotseert tussen -20° en +50° C. Het saldo wordt gegenereerd in Vlaanderen waar professionele groenvoorzieners de bodemverbeteraars gebruiken in tuinen, parken, bossen, groene gordels, taluds, wegbermen, bloembedden, plantenborders, daktuinen, moestuinen, ...

Bedoeling is in de toekomst ook meer de residentiële markt te ontginnen. Het TerraCottem®-aanbod is momenteel al verkrijgbaar via bol.com.

De nieuwe uitvalsbasis van TerraCottem B.V.B.A., dat ook een stockage-depot in het Spaanse Cadiz heeft, bevindt zich te 8720 Oeselgem-Dentergem, Brugstraat 14A. Telefoon: 056/78.27.58. URL: http://www.terracottem.com.

 

Meer sectornieuws

Agenda