Fiat van start met tests op nieuwe productielijn voor Jeep® Compass in Melfi-fabriek

FCA is in zijn fabriek van Melfi, precies een kwarteeuw terug geopend, gestart met de eerste tests op de nieuwe productielijn voor de Jeep® Compass. De Jeep® Compass werd in 2016 gelanceerd en de exemplaren voor Europa werden oorspronkelijk in Mexico gebouwd. Door het succes van het model kan de productie (inclusief die van de innovatieve Plug-in Hybrid-versie) echter naar Italië worden verhuisd, meer bepaald naar de fabriek van Basilicata.

De beslissing kadert in het het investeringsplan ter waarde van 5 miljard euro dat FCA voor Italië aankondigde. De Italiaanse fabriek, één van de meest innovatieve ter wereld, werd in 2014 geselecteerd om de eerste B-SUV van Jeep te bouwen, met name de Jeep Renegade, waarvan er in de Melfi-fabriek inmiddels al 900.000 exemplaren van de band rolden.

De productie van de Jeep Compass in Zuid-Italië gaat in het eerste kwartaal van volgend jaar van start.

De productie van de Jeep Compass kadert in een veel breder investeringsplan, dat de lancering van dertien volledig nieuwe of gefacelifte modellen inhoudt alsook de lancering van een elektrificeringsplan met twaalf elektrische versies van nieuwe en bestaande modellen in het gamma.

Zo heeft de groep al groen licht gegeven om de Compass en Renegade Plug-in Hybrid te bouwen in de Melfi-fabriek, terwijl het Mirafiori-complex in Turijn de zuiver elektrische versies van de Fiat 500 en de batterij-aangedreven modellen van Maserati zal assembleren. Die laatste zullen ook in Modena van de band rollen.

Andere plannen hebben dan weer betrekking op de Ducato Electric en de nieuwe Alfa Romeo Tonale, die ook in de Italiaanse fabrieken zullen worden gebouwd.

Meer info: http://www.fcagroup.com.