Abel.care biedt on-line platform voor discrete SOA-test

Start-up abel.care biedt een on-line platform waarop mensen in alle discretie een SOA-test kunnen bestellen, zélf hun staal afnemen en de laboresultaten digitaal bekijken.

In de praktijk neemt het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) jaar na jaar toe. Toch blijft de drempel om zich te laten testen voor veel mensen te hoog omdat ze zich schamen, het proces via een doktersbezoek te omslachtig vinden of de risico's onvoldoende kennen.

Op vandaag blijft meer dan de helft van bijvoorbeeld de Chlamydia-infecties in België ongediagnostikeerd.

Wie via www.abel.care een SOA-test bestelt, krijgt thuis of in een ophaalpunt een test-kit in een discrete verpakking geleverd. Het urine- of vaginaal staal afnemen doe je zelf aan de hand van een uitgebreide handleiding. Daarna stuur je de - op voorhand gefrankeerde - kit via de post naar het gecertificeerd labo. Na twee dagen kan je in je on-line profiel op www.abel.care de resultaten bekijken: makkelijk, discreet, snel en betrouwbaar.

Abel.care wil zijn aanbod direct-to-consumer lab testing met andere testen uitbreiden en zijn platform verder in Europa uitrollen.

De start-up wordt ondersteund door accelerator Start it @KBC dat ondersteunt met netwerking en advies.

Meer info: http://www.abel.care.