SEAT experimenteert met auto die met verkeerslichten praat

SEAT stuurt, in samenwerking met het Spaanse verkeersagentschap, het stadsbestuur van Barcelona en Electronic Traffic (ETRA), een project aan dat voertuigen met verkeerslichten en het controlecentrum verbindt zodat bestuurders kunnen anticiperen op hun volgende status.

Hetzelfde systeem stuurt informatie over snelwegongevallen rechtstreeks naar voertuigen zonder dat daarvoor informatiepanelen nodig zijn omdat de auto's en de infastructuur elkaar in de cloud vinden.

De technologie van de nieuwe, nog gecamoufleerde SEAT Leon die door de straten van Barcelona rijdt, verbindt hem met zijn omgeving en ontvangt informatie die door het Verkeersagentschap naar de cloud wordt uitgezonden. Dat maakt het voor de bestuurder mogelijk om live te anticiperen op wat zich verderop bevindt.

Een deel van het project bestaat erin de auto's met de verkeerslichten te verbinden. Als het voertuig een verkeerslicht nadert, verschijnt een waarschuwing op het scherm die zegt of het rood, groen of oranje zal zijn als de auto aan het licht komt omdat het systeem een berekening uitvoert op basis van de afstand en de rijsnelheid van de wagen.

Meer info: 02/556.35.11 of http://www.seat.be.