Belgische frisdrankmerken richten www.BelgianCraftDrinks.be op

Lokale dranken slaan aan. Belgische craft bieren, lokaal geproduceerde wijnen of Belgische gin-merken worden fel gesmaakt. Maar ook voor de niet-alcoholische dranken bestaat er een lokaal alternatief. Daarom hebben een aantal Belgische frisdrankproducenten besloten om de handen in elkaar te slaan in www.BelgianCraftDrinks.be, een platform voor wie op zoek is naar de betere Belgische frisdranken.

In 2018 dronken de Belgen meer dan 1.422,8 miljoen liter frisdrank. Dat is gemiddeld 124 liter per dag of één blikje per persoon per dag. De frisdrankenmarkt in België is evenwel bijna volledig gemonopoliseerd door Amerikaanse frisdrankproducenten. Nochtans is het lokale aanbod van ambachtelijke, natuurlijke frisdranken de laatste jaren sterk gegroeid.

Lokale dranken slaan aan. Belgische craft bieren, lokaal geproduceerde wijnen of Belgische gin worden fel gesmaakt. Ook voor niet-alcoholische dranken bestaat er een lokaal alternatief. Dat is vandaag echter onvoldoende bekend bij consumenten en horecazaken. Dat is de reden waarom Ferm, Ritchie en Simone a Soif! het platform www.BelgianCraftDrinks.be oprichten.

Ritchie, dat tot eind de jaren ’80 in familiebrouwerij Verlinden in Lubbeek werd geproduceerd, is een bruisende limonade met 100% natuurlijke ingrediënten (zonder bewaarmiddelen), dat met rietsuiker wordt gezoet. Simone a Soif! maakt sinds 2016 biologische fruitwaters op basis van hydrolaten (essentieel water voor planten), zonder toevoeging van suikers of additieven. Ferm, ten slotte, is een kombucha traditioneel gebrouwen in Brugge.