Groupe Renault en Google Cloud sluiten verregaand Industrie 4.0-partnership

Groupe Renault (Parijs) en Google Cloud (Sunnyvale, Californië) hebben een nieuw partnership gesloten waarin ze hun industriële en technologische ervaring samen brengen met als bedoeling de digitalisering van het industrieel apparaat van de autobouwer en de uitrol van Industrie 4.0 te versnellen.

Sinds 2016 ontwikkelt Groupe Renault zijn eigen digitaal platform waarop de industriële gegevens van 22 sites van de groep wereldwijd (goed voor 76% van de voertuigproductie) en van meer dan 2.500 machines worden verzameld.

Het partnership met Google Cloud mikt onder meer op een optimalisatie van dit databeheerplatform. De oplossingen van Google Cloud en zijn ervaring op het vlak van smart analytics, machine-learning en artificiële intelligentie zullen Groupe Renault in staat stellen de efficiëntie van zijn bevoorradingsketen en productie, de kwaliteit van zijn productie en zijn ecologische impact inzake energieverbruik te verbeteren. Bovenop zal de  samenwerking op termijn een gunstige impact hebben op het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe technologieën ten bate van de hele automobielsector.

Voorts zullen beide partnerbedrijven  een specifiek vormingsprogramma opzetten ter versterking van de competenties van de ingenieurs-, productie- en IT-teams van Groupe Renault door middel van co-working-, opleidings- en empowerment-sessies met het Google-team.

Meer info: 02/224.78.52 of http://www.renault.be.