Microsoft Belux sluit aan bij Co.Station

Microsoft Belux heeft zich aangesloten bij Co.Station, de Belgische gemeenschap die tweeduizend ondernemers, start-ups, scale-ups, bedrijven, investeerders en influencers verenigt, om complexe zakelijke en maatschappelijke uitdagingen te helpen oplossen door middel van samenwerking, inzichten en technische expertise.

Co.Station nodigde Microsoft Belux uit om toe te treden tot zijn partnernetwerk, dat reeds de aandeelhouders BNP Paribas Fortis, Proximus, SD Worx, USG en de nationale partners Accenture, Cresco Law en Leyton omvat. Samen zullen ze zich inspannen voor hetzelfde doel: complexe zakelijke en maatschappelijke uitdagingen oplossen door bruggen te slaan tussen verschillende stakeholders met succes beproefde digitale methodes en tools.

Met de komst van Microsoft krijgt Co.Station er een belangrijk technologieplatform bij voor zijn grotere gemeenschap en zijn innovatie-ecosystemen. Die innovatie-ecosystemen brengen groepjes van uiteenlopende bedrijven van verschillende omvang samen om zich te buigen over use cases rond maatschappelijke thema’s zoals het Internet of Energy, mobiliteit, inzetbaarheid, … Microsoft zal met zijn cloud-platform en technologische know-how een bijdrage leveren tot de innovatie-ecosystemen, waardoor de ontwikkeling van nieuwe use cases verder wordt versneld.

Technologie vormt de kern van elk innovatief transformatieproces en stelt een grote en diverse gemeenschap van gebruikers en consumenten in staat om op verschillende manieren met elkaar in wisselwerking te treden. Door de benodigde relaties en middelen aan te reiken, zullen Co.Station en Microsoft de transformatieve impact van de ideeën die voortvloeien uit de innovatie-ecosysteemsessies kunnen opschalen.

Meer sectornieuws

Agenda