Skoda Auto heeft nieuwe voorzitter

Thomas Schäfer (foto) hanteert sinds 3 augustus 2020 de voorzittershamer in de raad van bestuur van Skoda Auto. Hij volgt Bernhard Maier op die gedurende vijf jaar aan het roer van de onderneming stond.

Schäfer begon zijn carrière in de automotive in 1991 bij Daimler AG. Tot 2002 bekleedde hij diverse management-functies op vlak van productie en kwaliteitsbeheer in Duitsland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Tussen 2002 en 2005 stond hij mee aan de weig van DaimlerChrysler Malaysia als bestuurder verantwoordelijk voor Technologie.

De volgende zeven jaar was hij bij Daimler AG in Duitsland bevoegd voor voertuigaflevering, klantencentra en de wereldwijde xKD-business in opkomende markten. Naast de oprichting van nieuwe fabrieken, droeg hij ook de verantwoordelijkheid voor de planning & strategie alsook voor de internationale logistiek voor alle buitenlandse productie-eenheden.

In 2011 hoorde het beheer van de bouw van een Mercedes-Benz fabriek in samenwerking met BAIC in China tot één van zijn hoofdopdrachten. In mei 2012 stapte Schäfer over naar Volkswagen AG, waar hij aanvankelijk aan het hoofd stond van de internationale productie van de groep, verantwoordelijk was voor de xKD-projecten en de onderhandelingen rond nieuwe productiesites.

Sinds 2015 trad hij op als voorzitter en managing director van Volkswagen Group South Africa, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de groepsmerken in sub-Saharaans Afrika.