Ford werkt aan ontwikkeling Data-Driven Road Safety Tool

Een consortium onder leiding van Ford maakt momenteel werk van de ontwikkeling van een innovatieve voorspellende tool voor veiligheid op de weg die gebruik maakt van de data van geconnecteerde voertuigen en intelligente sensoren langsheen de rijweg. Die zou reizen in steden en gemeenten vlotter en veiliger kunnen maken.

Wereldwijd sterven jaar 1,3 miljoen mensen in verkeersongevallen (zowat 3.700 per dag). De Data-Driven Road Safety Tool zal informatie van geconnecteerde voertuigen, intelligente sensoren langs de rijweg en data van lokale overheden analyseren om die locaties en problemen te voorspellen die voor een potentieel gevaar voor de verkeersveiligheid kunnen zorgen. Die inzichten zullen stedelijke overheden in staat stellen om voorafgaand maatregelen te treffen om de voor de weggebruikers meest risicovolle wegen en kruispunten aan te pakken.

In het consortium werkt Ford Mobility samen met Oxford County School, AI-sensorspecialist Vivacity Labs en vooraanstaande academici van het Transport Safety Reseach Centre van Loughborough University, dit alles met de steun van Transport for London. Het initiatief kan rekenen op financiële steun van Innovate UK, het door de overheid gesteunde innovatiefonds.

Meer info: 02/482.20.00 of http://www.nl.ford.be.