Volkswagen start productie ID.4 in Zwickau

Met de opstart van de serieproductie van zijn eerste volelektrische SUV, de ID.4, in Zwickau, schakelt het elektrificatie-offensief van Volkswagen een versnelling hoger. Eind september gaat de ID.4 in wereldpremière.

Tussen nu en 2024 investeert de Volkswagen-groep zowat 33 miljard euro in e-mobiliteit, waaarvan 11 miljard euro voor het merk Volkswagen. Dat verwacht in 2025 1,5 miljoen elektrisch aangedreven voertuigen te assembleren. De ID.4 zal in Europa,, China en later ook de VS worden gebouwd en verkocht. Een en ander loopt parallel met de wereldwijde opschaling van het MEB-platform.

De fabriek van Zwickau speelt een sleutelrol in de switch naar e-mobiliteit. Voor het eerst in de geschiedenis maakt een grote auto-assemblage plant de integrale omshakeling naar elektrisch aangedreven voertuigen. Een en ander vergt een investering van ongeveer 1,2 miljard euro. Alle ombouwwerkzaamheden moeten dit jaar worden afgerond.

Vanaf 2021, het eerste volledige productiejaar als EV-fabriek, zullen om en bij de 300.000 elektrisch aangedreven voertuigen, op basis van de modulaire elektrische aandrijving (MEB), in Zwickau van de band lopen. In de fabriek van het Chinese Anting ging de pre-productie van de ID.4 intussen van start. Dat zal in 2022 ook het geval zijn voor de productie-eenheid van Chattanooga (Tennessee).

Meer info: http://www.volkswagengroup.com.