Jaguar Land Rover gaat strijd tegen wagenziekte aan in zelfrijdende auto's

Jaguar Land Rover ontwikkelt baanbrekende software die wagenziekte zal verminderen door de rijstijl van toekomstige autonome voertuigen aan te passen. Tijdens de eerste fase van het project werd een gepersonaliseerde "welzijns-score" ontwikkeld die het effect van wagenziekte met wel 60% zou kunnen beperken.

In het Ierse Shannon hebben experts in de gespecialiseerde faciliteit voor software engineering van Jaguar Land Rover die score nu in zelfrijdende auto's geïmplementeerd. De intelligente software combineert gegevens van iets meer dan 32.000 echt gereden en virtueel gesimuleerde testkilometers en berekent daarmee een reeks parameters om de rijdynamiek aan te toetsen. Daarna kan de auto, dankzij geavanceerd machinaal leren, zijn rijstijl optimaliseren op basis van gegevens voor elke kilometer die het hele autonome wagenpark aflegt.

Deze technologie gaat vervolgens worden gebruikt om niet alleen elke Jaguar en Land Rover autonoom te leren rijden, maar tegelijk de individuele eigenschappen van elk model te behouden, van de topprestaties van een Jaguar tot de terreinvaardigheid van een Land Rover.

Meer info: 03/241.11.11 of http://www.jaguar.be.