Stams IT rust Pleunis Biochamp toe met track & trace-oplossing

Start-up Stams IT (Kinrooi) heeft bij paddenstoelenkweker Pleunis Biochamp B.V.B.A. (Kinrooi) een track & trace-systeem geïmplementeerd. Pleunis Biochamp teelt, op biologische wijze, exotische paddenstoelen die verdeeld worden over België en Nederland.

Met het nieuwe track & trace-systeem kan het bedrijf in een oogopslag elk verkocht product traceren tot aan de oorsprong. Dat is verplicht met het oog op het waarborgen van de voedselveiligheid en de Biogarantie. Het track & trace-systeem houdt het hele proces bij, gaande van de aankoop van de substraten tot het transport naar de cellen, het oogsten, de verkoop ervan en aanwezige voorraden.

Stam IT bouwde voor Pleunis Biochamp een maatspecifieke oplossing uit. Naast het opvolgen van de paddenstoelen maakt de software het ook mogelijk om automatisch facturen te genereren, een maandelijkse massabalans op te maken en andere features, zoals kwaliteit van substraten, financiële gegevens en dies meer, te raadplegen. Zowel Stam IT als Pleunis Biochamp zijn gevestigd op incubator Agropolis te Kinrooi.

Meer info: 089/41.09.00 of http://www.stams-it.com.