Academy Employer Branding

tot

Met een sterk verhaal staat een werkgever vandaag en morgen zoveel steviger in de schoenen. Is uw onderneming klaar?

Als u op een clevere manier aandacht besteedt aan uw werkgeversmerk, dan wordt de 'War For  Talent' voor uw onderneming ongetwijfeld een stuk draaglijker. De authentieke uitstraling van uw onderneming in de verf laten zetten, niet in het minst door uw eigen collega's, levert resultaat op.

In deze tweedaagse opleiding leert u analyses uit te voeren, een strategie te ontwikkelen en een actieplan op te stellen. Met stevige aandacht voor intern draagvlak, participatie en social media.

De sprekers

Sanja Chen, Agoria-expert Employer Branding, met ruime strategische ervaring in Employer branding (praktijk) en docent in meerdere hogescholen,  presenteert hij de basisprincipes van een sterk employer brand. Technieken om je sterktes in kaart te brengen en uit te spelen in het kader van het verwachtingspatroon van kandidaten. Good practices afgewisseld met oefeningen rond de specifieke situatie van je onderneming. De nieuwste methodieken worden behandeld en geïntegreerd.

Michiel Verbeke, Digital Marketeer bij het agentschap Fantastic, inspireert u verder en geeft praktische tips hoe social media optimaal in te zetten.

Guy Wilssens, Managing partner  van het agentschap Fantastic, gespecialiseerd in Employer branding, toont een aantal concrete cases van campagnes, met uitleg over aanpak en resultaten.

De opleiding Employer Branding...
... reikt u een bruikbare starter kit aan om je employer brand planmatig aan te pakken,
... boost uw kennis,
... stoomt u klaar voor moderne employer branding  (levendig, participatief en interactief),
... laat u toe om een project gestructureerd, planmatig aan te pakken,
... is op maat van HR-specialisten, communicatie- en marketingmedewerkers.

Programma
De context van employer branding en nieuwe uitdagingen
Employer branding: wat en waarom?
Employer branding: een stappenplan
Social media: bouwstenen voor een sterk employer brand
Actieplan: van doelstellingen tot media & acties: intern, extern
Employee Engagement, Ambassadorship, Candidate experience
Doelgroep-inzichten
Personal case (via korte oefeningen in de les, met 1ste toepassingen in uw organisatie)

Getuigenissen van deelnemers aan de vorige sessies
"De opleiding employer branding door Agoria biedt zowel een algemeen inzicht in employer branding als concrete handvaten om enerzijds kleine employer branding initiatieven te lanceren en anderzijds meer omvangrijke projecten op te starten". (Marthe Lemmens, Terumo Europe NV)
"Een onderdompeling in de wereld van employer branding. De opleiding is het ideale uitgangspunt om te starten met employer branding. Nogmaals bedankt voor de interessante 2-daagse". (Katrien Ertryckx, Simac)
"Op een interessante en enthousiaste manier, hebben Sanja, Guy en Jente ons de nodige tools aangereikt om een creatieve en efficiënte employer brandstrategie uit te bouwen".  (Liselotte Dierick, Everis)
"Formation dynamique et interactive à l'amélioration de l'Employer Branding. Hâte de mettre en application l'entièreté des idées évoquées''. (Isabelle Bartier, Econocom)
"Zeer hoog niveau, met een goede theoretische kadering, alsook praktische tips, zeer compleet qua topics en qua diepte ".  (Wannes Schoeters, coördinator HR Marketing, Audi Brussels)

Lees meer over Employer Branding:
Een panelgesprek over Employer branding, met deelname Agoria, in HR-magazine.
Consultancy-services Employer branding via Agoria


Datum

dinsdag 19 maart 2019, 09:30 - 17:00

dinsdag 2 april 2019, 09:30 - 17:00

Organisator

AGORIA V.Z.W.

Praktische info

Locatie:

Bluepoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem