overdrukbeveiliging in de procesindustrie

tot

Leer verantwoorde en veilige beoordelingen maken ivm de overdrukbeveiliging en alle types veiligheidskleppen die in de procesindustrie worde

Een correcte overdrukbeveiliging is essentieel voor elke proces plant. Overdrukbeveiligingen en de berekeningen ervan worden dikwijls in acht genomen bij het ontwerp van het proces maar dienen ook aangepast te worden bij elke verandering in het proces zelf, zijn componenten enz. Dit gebeurt spijtig genoeg zelden zodat vele overdrukbeveiligingen in processen outdated en zelfs gevaarlijk zijn. Deze cursus voorziet praktische tips en berekeningsmethodes om uw overdrukbeveiliging up to date en dan ook uw installaties veilig te houden. Veiligheidskleppen zijn meestal de laatste beveiliging van mens en industriële installatie in de procesindustrie. Grondige kennis van de veiligheidscomponenten, zijn installatie, onderhoud en de verschillende wetgevingen hieromtrent zijn dan ook uiterst belangrijk voor zowel verkopers van de veiligheidsklep, als voor alle ingenieurs die werken in en voor de procesindustrie. Een goede kennis en toepassing er van maakt dikwijls het verschil tussen een incident en een catastrofe. 

Deze training, gebaseerd op meer dan 35 jaar praktijkervaring met overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen behandelt alle aspecten rond dit onderwerp en gaat veel dieper dan de traditionele generische opleidingen rond dit vaak vergeten veiligheidscomponent. Bij het afronden van deze cursus zal de cursist in staat zijn verantwoorde en veilige beoordelingen te maken in verband met de overdrukbeveiliging en alle types veiligheidskleppen die in de proces industrie worden gebruikt en als het aankomt op hun design toepassingen, wetgeving, dimensionering, onderhoud, installatie en nog veel meer. 

Eigenlijk een must voor op zijn minst elk Seveso bedrijf omdat ook de FOD milieu (Vlaams en Federaal) en hun inspecteurs hierin nu worden opgeleid.

Deze cursus betaalt zichzelf zeer snel terug omdat men door een correcte kennis van selectie, dimensionering en onderhoudspraktijken veel kostenbesparender kan gaan werken op niveau van het optimaliseren van het  proces, aankoop van nieuwe kleppen en eveneens de beheerskosten en onderhoudskosten van zijn veiligheidskleppen park en zijn life cycle cost . 

Deze cursus bestaat uit 3 dagen waarin de meeste onderwerpen intensief worden behandeld.
De 4de dag bestaat uit case studies en oefeningen en waarbij wij de mogelijkheid bieden dat de kandidaat wordt gecertificeerd voor een periode van 5j (tijdlimiet vanwege een steeds veranderende en evoluerende wetgeving hieromtrent) door een specialist en auditor met 35 jaar ervaring. Om een certificatie te bekomen dient uiteraard een test te worden afgelegd.

Organisator

IE-NET V.Z.W.

Praktische info

Locatie:

Het Ingenieurshuis
Desguinlei 214
2018 Antwerpen