MyMachine wint Europese “Design Management Award”

MyMachine, een Belgisch initiatief voor kleine (en grote) kinderen die hun eigen droommachine willen ontwikkelen, heeft de Europese “Design Management Award” in de categorie Non-Profit gewonnen.

 

Initiatiefnemers van MyMachine zijn Howest, de hogeschool West-Vlaanderen, de intercommunale Leiedal en het Streekfonds West-Vlaanderen.

 

De “Design Management Europe (DME) Award” bekroont de organisatie of het bedrijf dat op een succesvoslle manier design toepast als oplossing voor zijn strategische uitdagingen.

 

Het is een erkenning voor het management dat er in slaagde design om te buigen tot een succesverhaal en ervoor zorgde dat alle lagen van de organisatie ervan doordrongen zijn.

 

Hierin verschillende de “DME Awards” van andere design-prijzen, die meestal aan een product worden toegekend.

 

MyMachine maakt het mogelijk voor kleine (en grote) kinderen om hun eigen droommachine te ontwikkelen.

 

Kinderen uit het lager onderwijs bedenken een “machine” (IDEE) die dan verder wordt uitgewerkt door hogeschoolstudenten (ONTWERP) om ten slotte te worden gerealiseerd door leerlingen uit het technisch onderwijs (MACHINE).

 

Gedurende het hele traject kunnen kinderen en studenten een beroep doen op de expertise en ondersteuning van diverse bedrijven en organisaties om zo de knapste machines te realiseren.

 

Onlangs werd het startschot gegeven voor een nieuwe MyMachine-cyclus die in 2009-2010 over de hele provincie West-Vlaanderen uitrolt.

 

Meer dan 1.200 kinderen en studenten uit vijftig scholen gaan samen aan de slag om nieuwe droommachines te realiseren. MyMachine wordt daarmee vier keer groter dan in de pilootfase vorig jaar in de regio Kortrijk.

 

Partners van het project zijn Agentschap Ondernemen van de Vlaamse overheid, Voka West-Vlaanderen, Indie Group, Flanders District of Creativity, d-artagnan, Confederatie Bouw West-Vlaanderen, Syntra West, Kanaal 127, RTC West-Vlaanderen, Focus-WTV, Creax, LVD, Clarus, Pilipili, Group Thermote & Vanhalst, SMO, Picanol Group, Unilin Quick-Step, Tofam West-Vlaanderen, Arteconomy en Michel Van de Wiele N.V.