Flanders’ FOOD start 10 onderzoeksprojecten op

29/12/2009 OM 00:00 - Luc Willemijns
Placeholder

Flanders’ FOOD start begin 2010 tien nieuwe onderzoeksprojecten op binnen het thema “Voeding van morgen: kwaliteitsvol, evenwichtig en lekker”.

Bedoeling van Flanders’ FOOD is, samen met 73 voedingsbedrijven en Vlaamse kennisinstellingen, via deze projecten innovatie in bedrijven te stimuleren en een competitief voordeel voor de Vlaamse voedingsindustrie te creëren.

De nieuwe onderzoeksprojecten hebben te maken met verdoken allergenen, de (optimalisatie) van de) functionaliteit van bloem, het bereiden van paté met minder vet en zout, het terugdringen of vertragen van vetbloem, de impact van de processen en grondstoffen bij de bereiding van zuurdesemproducten, het verbeteren en beter beheersen van de houdbaarheid van voeding, de invloed van sporenvormende micro-organismen op de houdbaarheid van voedingsproducten alsook van verhitting en bewaring, het natuurlijk verrijken van melk met poly-onverzadigde vetzuren, het terugdringen van de besmetting van varkens met salmonella met behulp van innovatieve additieven of nog, het verbeteren van de houdbaarheid van brood.

Meer info: www.flandersfood.com.

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.