Diversificatiestrategie reeds goed voor 15% omzet

Naast zijn core-ERP-activiteiten, begaf Infomat zich met succes op het diversificatiepad. Zo werd indertijd een maatspecifieke applicatie ontwikkeld voor de automatisering van de administratieve processen van de Koninklijke Belgische Basketbalbond.

 

Sinds een tweetal jaar wordt de oplossing breed vermarkt.

 

De applicatie werd intussen ook uitgerold bij de Gymnastiekbond en de Koninklijke Belgische Hockeybond.

 

De Waalse regering kocht de oplossing aan met het oog op de implementatie bij de 64 regionale sportfederaties die bij ADEPS (lees: de Waalse tegenhanger van BLOSO, nvdr.) zijn aangesloten.

 

Inmiddels werd de toepassing uitgebreid naar elke vorm van ledenadministratie en wordt ze ook gebruikt door diverse vakbondsafdelingen van het VSOA.

 

Voorts sloeg Infomat ook het pad van de Document Management solutions in.

 

Daartoe werd een strategisch partnership gesloten met het Nederlandse BCT Automatisering B.V. (Amstenrade), dat met Corsa een performante document management-oplossing in de markt heeft.

 

Infomat bedt de Document Management-module onder Infomat-label in de eigen ERP-oplossingen in, maar treedt ook op als implementatiepartrner voor de Belgische markt.

 

Zowel bij gemeentebesturen als in de non-profit sector is het pakket bijzonder populair.

 

Eerder dit jaar mocht Infomat al Autogrill en Niko (Sint-Niklaas) als nieuwe Corsa-referenties optekenen en de integratie met SAP verzorgen voor de verwerking van de inkoopfacturen.