Ypsos Business ERP bewijst haar kracht in de de verkoop, onderhoud en verhuur van machines

HST, afkorting voor Heselmans Sylvain Tessenderlo, is een familiebedrijf, gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud en verhuur van allerlei machines voor bouw- en wegenwerken. Ze zijn strategisch gunstig gelegen vlakbij het gekende klaverblad van Lummen en kunnen van daaruit gemakkelijk de regio’s Antwerpen, Limburg, Vlaam-Brabant en Luik bedienen. In het voorjaar van 2009 startte zoon Rob Heselmans zijn zoektocht naar een nieuwe ERP-oplossing voor HST...

De losse applicaties waar tot dan toe mee gewerkt werd, voldeden niet meer en zorgden voor veel dubbel werk. Twee pakketten haalden na een grondige studie de shortlist: Ypsos Business en Microsoft Dynamics NAV.

Na een korte pauze pikte HST in het voorjaar van 2010 de draad van het ERP-project terug op om tegen 1 oktober live te kunnen gaan bij de start van hun boekhoudkundige jaar. De keuze viel op Ypsos Business, inclusief de uitgebreide dienst-na-verkoop module voor de planning en opvolging van het onderhoud.

Hiermee samenhangend heeft HST ook voor de module Loten/Serienummers gekozen, waarmee ondermeer de historiek van machineparken opgevolgd kan worden. Eenmaal de stap naar ERP gezet, wil HST zoveel mogelijk processen automatisch laten lopen.

Extra hulpmiddel hierbij vormt alvast het Ypsos Taskcentre, waarmee ze een onbeperkt aantal taken kunnen aanmaken, zoals het automatisch verwittigen van de klant bij wijziging van leveringsdata.