Colt breidt glasvezelnetwerk 250km uit via akkoord met het Belgisch leger

Miljoeneninvestering in Belgi├ź

Brussel, 17 juni 2010 – Colt, aanbieder van zakelijke telecommunicatie-oplossingen en IT managed services, investeert dit jaar fors in België en breidt zijn bestaande glasvezelnetwerk van 800 km uit. Via een samenwerking met het Ministerie van Defensie verwerft Colt 250 km extra netwerk op de as Brussel-Antwerpen-Gent. Met deze uitbreiding zal Colt een grotere performantie en competitievere prijzen kunnen bieden aan bestaande Belgische klanten.

Deze extensie komt bovenop de investeringen in het bestaande netwerk en illustreert Colt’s ambitie om zijn groeistrategie als aanbieder van geïntegreerde telco en IT-diensten verder te zetten.

Een partnership met het Ministerie van Defensie

De netwerkinfrastructuur is eigendom van het Ministerie van Defensie dat via partners zijn netwerk verder wenst te valoriseren. De overeenkomst voorziet de installatie van glasvezel door Colt op de as Brussel-Antwerpen-Gent en een gemeenschappelijk gebruiksrecht voor de komende 20 jaar.

Daarnaast krijgt het Belgisch leger, dat zijn sites wenst aan te sluiten op de route van Gent naar de kust, het recht om het netwerk van Colt te gebruiken.
Een uitgebreider netwerk in eigen beheer betekent voor Colt dat ze met minder afhankelijk zijn van externe partners.

“Door end-to-end te werken bieden we onze klanten een hogere toegevoegde waarde. Zo kunnen we onze oplossingen aan meer competitieve prijzen aanbieden. Een bijkomend positief gevolg van de netwerkextensie is een hogere redundantie waardoor data over meer knooppunten verspreid worden en de verbindingen bijgevolg sneller zijn.”; legt Managing Director Belux Ronny De Goedt uit.

Naast de uitbreiding in België, werkt Colt eveneens aan een netwerkuitbreiding in Luxemburg.

Van een telco naar een IT managed services aanbieder

Colt is de laatste jaren geëvolueerd van een telecommunicatie-specialist naar een IT managed services speler en blijft in dat kader investeren. “Ondanks de onzekere economische context is Colt blijven groeien en investeren we in de uitbreiding van ons netwerk, maar ook in onze bestaande architectuur. Onze ambitie is om onze klanten zowel telecom als IT managed services oplossingen aan te bieden die volledig aangepast zijn aan hun bedrijf, maar ook aan de algemene evoluties van de zakenwereld.”, zegt Ronny De Goedt.

In het kader van het Active Lifecycle programma vernieuwt Colt het volledige paneuropese netwerk en België is daarbij het eerste land dat van deze belangrijke verbeteringen zal kunnen genieten. In totaal heeft Colt vandaag meer dan 25000km netwerk in eigen beheer.

Over Colt

Colt is hét information delivery platform van Europa dat, klanten in staat stelt hun cruciale bedrijfsgegevens te delen, te verwerken en op te slaan. Colt is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde netwerk en IT managed services aan grote organisaties, de middenzakelijke markt en wholesale klanten.

Colt beschikt over een 25.000 km lang netwerk in 13 landen inclusief Metropolitan Area Networks in 34 grote Europese steden met directe glasvezelverbindingen naar 16.000 gebouwen en 19 Colt-datacenters.

Colt staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over Colt en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net/business