Niko en Corsa ECM verlichten het werk door de inkomende factuurstroom te automatiseren

U kent ongetwijfeld de lichtschakelaars van Niko: ze komen in bijna elk gebouw voor. Niko ontwerpt en produceert vernieuwende oplossingen voor elektrisch schakelmateriaal, lichtregeling, domotica, deurtelefonie en videofonie. Door onder meer recente overnames van andere bedrijven kent Niko de laatste tijd een sterke groei. De sterke groei van de firma creëerde een dringende behoefte voor een oplossing om de inkomende facturenstroom te automatiseren.

Vanaf de eerste demo maakte Corsa Invoice een sterke indruk op projectleider Anton Verhelst omwille van de intuïtieve gebruikersinterface, de eenvoudige parametrisatie en de beschikbare interface met SAP. Dit gevoel werd nog versterkt na een tweetal referentiebezoeken.
Corsa Invoice zal bij Niko group jaarlijks zo’n 17.000 facturen verwerken. De facturen zullen gescand worden, de gegevens van de factuur worden digitaal herkend en de goedkeuring en kostentoewijzing van de factuur zal geautomatiseerd worden via de Workflow-toepassing. Daarnaast zal er ook een koppeling opgezet worden met het ordersysteem in SAP, zodat de bestellingen ook worden afgepunt.
Corsa Invoice is slechts een eerste stap voor de Niko group, want nu reeds zijn er plannen om ook het beheer van contracten en andere documentstromen te laten verlopen via Corsa.