Nieuw tijdperk voor presentaties of trainingen

Interactieve boards of digiborden

Interactieve borden, ook wel smart boards, interactive boards of digibords genoemd, veranderen het tijdperk van presenteren of trainings geven volledig. Iedere denkbare configuratie is mogelijk, desgewenst op maat. De ontwikkelingen in digitale whiteboards hebben in de afgelopen decennia niet stilgestaan. De markt heeft een explosieve groei doorgemaakt. Zowel bij de producenten is het aanbod exponentieel gegroeid en aan vraagzijde vertaalt zich dat in afnemers, gaande van het onderwijs tot bedrijfsleven, met inbegrip van het KMO-segment. Het maken van de juiste keuze is derhalve niet zo eenvoudig.

Indien u plannen heeft om een interactive board of digibord aan te schaffen en naar het gemak van digitaal presenteren over te stappen, informeert u zich best voorafgaand over de tallloze mogelijkheden die er zijn.

Ontdek de vrijheid om overal en op elk moment met uw collega's te kunnen werken vanaf elk digitaal apparaat en elke applicatie. Dit is de vrijheid die inhoud geeft aan een nieuwe vorm van samenwerken.

Stelt u eens voor dat u door een gang loopt en op een interactief touch screen drukt - er verschijnt een kaart die u naar de vergaderruimte leidt. Daar aangekomen maakt u contact met collega's in het buitenland.

U verzendt bestanden vanaf uw mobiele apparaat en door simpelweg het scherm aan te raken kunt u kwesties bespreken met behulp van spreadsheets, websites en verkoopcijfers.

Daarna slaat u uw opmerkingen op en u downloadt deze naar uw laptop. U bent klaar voor de volgende vergadering.

Het is slechts één voorbeeld van een unieke combinatie van technologische hulpmiddelen die de productiviteit van samenwerken aanmerkelijk verhoogt.

De belangrijkste eigenschappen van interactieve whiteboards zijn:

 • Touch screen

  U bedient uw computer met uw vinger op het interactieve board. Schrijven, wissen en alle muisfuncties voert u uit met uw vinger en/of een pen. U heeft geen aanvullende accessoires nodig om aan de slag te gaan
 • Pen oppakken is schrijven

  U neemt een pen op uit de pennenbak en deze detecteert automatisch welke pen u hebt geselecteerd. U hoeft geen extra handelingen of functies te activeren om te gaan schrijven met digitale inkt.
 • Bewaar uw werk

  Bewaar uw werk op het interactieve board zodat u het later nog eens kunt bewerken of bewaar uw aantekeningen rechtstreeks in verschillende software-applicaties, inclusief de Windows-versies van Word, PowerPoint en Excel of zelfs in AutoCAD-software.

Digitale whiteboards en Touch LCD schermen kunnen optimaal worden ingezet binnen uw:

 • Vergaderruimte

  Een interactief scherm kan helpen om uw vergaderingen, brainstorm-sessies efficiënt en effectief te laten verlopen. Waar regelmatig whiteboards en flip-overvellen worden volgeschreven kiest u nu voor de eenvoud en gemak van het interactieve board. Uw aantekeningen en presentatie digitaal aanmaken, bewerken en bewaren. Meer tijd voor de belangrijke vergaderpunten en minder tijd kwijt zijn met de verwerking van alle informatie.

 • Klaslokaal

  Het interactieve board is een dynamische manier om leerlingen/studenten enthousiast, geïnteresseerd en betrokken te laten zijn binnen lesomgevingen. Lesmateriaal digitaal behandelen, een uitstapje naar het Internet, videomateriaal met geluid … Het is allemaal mogelijk met interactieve borden. Interactieve borden dragen absoluut bij tot een inspirerende lesomgeving.
 • Trainingsruimte

  Trainen van mensen met een presentatie, een whiteboard en flip-over? Het interactive board vervangt deze producten en zorgt voor het optimaal overbrengen van de boodschap. Met het interactieve bord heeft u een onbeperkt aantal digitale flip-overvellen of whiteboards tot uw beschikking en kunt u ten allen tijde eenvoudig informatie terughalen of samenvatten. Of wat te denken van het maken van digitale aantekeningen over uw
  computerscherm?

Kortom, de mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. Optical sensoren zorgen voor een zeer precieze touch-technologie.

Vele toestellen zijn toegerust met uitgebreide specificaties, waaronder geïntegreerde luidsprekers voor multimedia-toepassingen, een brede kijkhoek voor een optimale kijkervaring, microfooningang en tal van aansluitingsmogelijkheden.

(Bovenstaande bijdrage kwam tot stand in samenwerking met Samsung Belgium. Meer info: www.samsung.be).

Meer sectornieuws

Agenda