Volkswagen lanceert nieuwe Golf Cabriolet

Op het autosalon van Genève stelde Volkswagen de nieuwe Golf Cabriolet in wereldpremière voor. De open vierzitter heeft standaard een elektrohydraulisch bediende elegante kap, die (tot 30 km/u) in amper 9,5 seconden kan worden geopend. Dankzij de stoffen kap heeft de Golf Cabriolet het ruimste interieur in zijn klasse, zo heet het, en een koffer van 250 liter, zelfs indien de kap geopend is.


De zes beschikbare turbomotoren met rechtstreekse brandstofinspuiting dekken een vermogenswaaier van 77 kW (105 pk) tot 155 kW (210 pk).

Vier van de motorversies zijn beschikbaar met de hoogtechnologische DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, die bliksemsnel schakelen mogelijk maakt en borg staat voor zuinigheid en rijplezier.

Drie benzinemotoren (TSI) en één diesel (TDI) kunnen eveneens gecombineerd worden met de brandstofbesparende BlueMotion Technologies (energierecuperatie en stop/start-systeem).

De Golf Cabriolet 1.6 TDI BlueMotion van 105 pk noteert een gemiddeld verbruik van 4,4 liter/100 km. Dat resulteert in een CO2-uitstoot van 117 g/km.

De productie van de nieuwe Golf Cabriolet ging onlangs van start in de Volkswagenfabriek van Osnabrück (foto). Daar vindt het volledige autoproductieproces plaats, van de ontwikkeling van het voertuig tot de assemblage ervan.

Naast de nieuwe Golf Cabriolet zullen in de toekomst in Osnabrück ook de modellen Boxster en Cayman van Porsche worden gebouwd. De fabriek heeft een totale productiecapaciteit van 100.000 wagens op jaarbasis.

Tegen eind dit jaar zal Volkswagen in totaal zowat 300 miljoen euro in de nieuwe fabriek van Osnabrück hebben geïnvesteerd.

Meer sectornieuws

Agenda