Maak van INZET OMZET

Dankzij complete en gebruiksvriendelijke verkoop- en marketing-tool van Europese CRM-topspeler (Gesponserde inhoud)

Spreekt men over verkoop en marketing, dan denkt men in eerste instantie aan de verkopers en de marketeers zelf. Wat echter meestal vergeten wordt, is dat een goede software tool om alles goed te beheren in deze tijd onontbeerlijk is. Wie meer wil verkopen, meer rendement wil halen, kan hiervoor op zoek gaan naar extra personeel, betere verkopers, betere managers, ... maar vaak blijkt dat niet de juiste insteek. Een verkoopstool, CRM (customer relationship management)-tool - aanschaffen is vaak een betere en goedkopere oplossing om een duidelijke boost te geven aan de verkoopsresultaten.

Vandaag de dag worden er op CRM-vlak diverse oplossingen aangeboden die elk pretenderen de beste oplossing te zijn voor uw KMO. Echter, uit onderzoek blijkt dat diverse oplossingen met veel moed worden opgestart maar uiteindelijk een roemloze dood sterven.

De belangrijkste redenen daarvoor zijn enerzijds een duidelijk gebrek aan gebruiksvriendelijkheid waardoor verkoopsmedewerkers er gewoon niet mee kunnen of willen werken, en anderzijds verkeerde of niet goed voorbereide implementaties waarbij vaak  niet geluisterd wordt naar de verkopers zelf en er een ICT- of een administratieve oplossing uitgewerkt wordt.  Verkopers zijn geen administratieve medewerkers...

Infomat is trots om u te kunnen voorstellen aan het Duitse GenesisWorld, een CRM-oplossing ontwikkeld door CAS GmbJ (Karlsruhe).

Het pakket telt reeds meer dan 200.000 gebruikers en werd al meermaals overladen met meerdere bekroningen en prijzen (de meest innovatieve CRM-oplossing, het beste CRM-product van 2010, …). 

Inzicht hebben in uw verkoopprojecten, opportuniteiten, correspondentie, afspraken en taken is cruciaal voor het managen van uw verkoopactiviteiten.

GenesisWorld maakt dit allemaal mogelijk: al uw verkoop- en relatiegegevens zijn direct beschikbaar vanuit één scherm, compleet met details (zoals status, opportuniteiten, kans van slagen, correspondentie, e-mail berichten, belangrijke aantekeningen, recente afspraken en bijhorende kosten).

Verkoopsprojecten of opportuniteiten beheren

Met GenesisWorld kunt u eenvoudig diverse verkoopsprojecten of verkoopsopportuniteiten aanmaken.

Aan elke verkoopsopportuniteit kunt u offertes koppelen die ofwel in GenesisWorld worden aangemaakt ofwel doorgestuurd worden vanuit uw ERP-systeem (bij Infomat komen deze uit Dimasys).

Dankzij het “dashboard” genereert u een overzicht van de voortgang van alle uit te voeren activiteiten per verkoopsproject of opportuniteit.

Marketing-campagnes

Met GenesisWorld kunt u alle soort marketing-campagnes opzetten: e-mail, brief, HTML e-mails, ... Nadien kan u de respons (en non-respons) uitgebreid analyseren en verwerken.

Indien gewenst kan er vervolgens een nabelactie georganiseerd worden, waarbij men zelfs gebruik kan maken van Survey Manager. De antwoorden worden dan netjes weggeschreven in de database .
Bij elke campagne kan er ook een overzicht gegenereerd worden van de opbrengsten, de kosten en aanvankelijk voorziene begroting.  

Projecten

Voor het optimaal beheren van uw projecten zijn diverse zaken van cruciaal belang: wat voor soort project, welke relaties zijn hierin betrokken, de voorgestelde producten (offertes) en de diverse verkoopsstappen om te komen tot een contract.

Bij ieder project komt er heel wat correspondentie aan te pas. Door de koppeling met Word en Outlook kunt u vanuit projecten of gerelateerde contactpersonen documenten en e-mail berichten met een druk op de knop aanmaken.

Vervolgens bewaart GenesisWorld het document, memo of e-mail automatisch onder het juiste project, projectfase, organisatie en contactpersoon.

Activiteitenbeheer

In GenesisWorld kunt u door enkele eenvoudige handelingen verschillende soorten activiteiten vastleggen zoals afspraken, taken, notities en terugbelacties. De taken en afspraken worden automatisch in het startvenster weergegeven.

Door de integratie met Microsoft Outlook of Lotus Notes kunnen gemaakte afspraken, taken of e-mail berichten automatisch worden bijgehouden in GenesisWorld (en dit in twee richtingen).

Flexibele relationele database

Iedere organisatie die met verkoopsprojecten te maken heeft hanteert een eigen werkmethode. Daarom  is GenesisWorld geheel in te richten naar eigen wens.

Zo kunt u met het ontwerpprogramma (Database en Form Designer) eenvoudig tabellen of velden in alle schermen aanpassen, toevoegen en verwijderen of volledig nieuwe entiteiten aanmaken. 

Integratie Outlook of Lotus Notes

GenesisWorld is volledig geïntegreerd met Outlook of Lotus Notes.

U heeft de keuze om uw mail-programma te openen binnen GenesisWorld (volledige integratie tussen de beide producten) of een link te leggen tussen Outlook of Lotus Notes en GenesisWorld (u krijgt hierdoor extra knoppen binnen uw mailsysteem).

Mobility

Via de Mobility-module kunt u offline werken met de mogelijkheid om achteraf de gegevens te synchroniseren tussen uw notebook, PDA, … en de centrale server. 

Via diverse smartphones en tablet PC’s kunt u uw gegevens gaan raadplegen die centraal in GenesisWorld worden beheerd.

 Dashboards

Via overzichtelijke en persoonlijke dashboards krijgt de gebruiker zijn dagdagelijkse informatie in één overzicht.

Een dashboard kan volledig opgebouwd worden met de gewenste informatie voor een bepaalde gebruiker (Zie afbeelding).

ERP of Data Connect

Via de ERP connect-module of Data Connect-module kunnen wij u ook een gestandaardiseerde interface aanbieden naar uw ERP-systeem.

Voor Infomat betekent dit dat er een standaardconnectie is gebouwd met DIMASYS ERP.