Janssen Pharmaceutica laureaat "De Kempenaar 2011"

Ondernemersplatform VKW-Kempen heeft Janssen Pharmaceutica (Beerse) gelauwerd met de vijfde editie van “De Kempenaar”. Met die trofee is het de ondernemersorganisatie erom te doen een product, persoon of organisatie te lauweren, die de regio Kempen op een unieke manier en op lange termijn mee op de Belgische, Europese of wereldkaart zet en bovendien bijdraagt tot de verdere bloei van de regio zelf.


Ajit Shetty en Tom Heyman, respectievelijk voorzitter van de raad van bestuur en ceo van Janssen Pharmaceutica, namen de trofee in ontvangst.

Het is dit jaar overigens precies vijftig jaar geleden dat Johnson&Johnson de controle over Janssen Pharmaceutica verwierf. Niettemin blijft het farmabedrijf van uitzonderlijk belang binnen de groep. Zo werd vorig jaar de farmadivisie binnen Johnson&Johnson wereldwijd onder het Janssen-enseigne gebracht.

Ook vorig jaar nam Janssen Pharmaceutica in Geel een hypermoderne proeffabriek (Zie “dVO” nr. 441) in gebruik, goed voor een investering van 130 miljoen euro.

Jaarlijks investeert Johnson&Johnson 1 miljard euro in Belgische research.

In Beerse is het bedrijf immers actief in drie van de vijf medische onderzoeksdomeinen van de Amerikaanse multinational.

Op korte termijn lanceert Janssen Pharmaceutica met Edurant™ een nieuw geneesmiddel in het kader van de AIDS-bestrijding. Voorts zitten in de pijplijn een nieuw geneesmiddel tegen prostaatkanker, hepatitis C en een pijnstiller.

“Al die nieuwe producten zullen Janssen Pharmaceutica in de toekomst een nieuw élan bezorgen,” weet Tom Heyman.

Meer sectornieuws

Agenda