Brussels Gewest bundelt ICT's-steunprogramma's

De ICT-sector is één van de sterkst groeiende sectoren in het Brussels Gewest. Volgens gegevens van Agoria verschaft deze werk aan nagenoeg 30.000 personen. Om ICT-bedrijven te helpen om nieuwe diensten en innovaties te ontwikkelen en het Brussels Gewest verder als ICT-regio op de kaart te zetten, slaan technologiefederatie Agoria, het collectief centrum voor de technologische industrie Sirris en het Brussels Gewest de handen in elkaar. Dankzij een steunprogramma van nagenoeg 1,2 miljoen euro kunnen Brusselse ICT-bedrijven zich op maat laten begeleiden en adviseren in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.


De voorbije twee jaren zette het Brussels Gewest de steunprogramma’s “Mistral” en “Technologische Innovatie” op.

In het kader van dat laatste programma begeleidde Sirris de voorbije zes jaar 166 bedrijven in hun innovatietrajecten.

De focus van het programma “Technologische Innovatie” lag op de ontwikkeling van diensten en producten rond software-engineering.

Heel wat Brusselse bedrijven stapten in Europese samenwerkingsprogramma’s, waaruit verschillende succesvolle innovaties ontstonden.

Het “Mistral”-programma focust dan weer op business development. Eveneens met succes, zo blijkt, want de deelnemende bedrijven wisten hun toegevoegde waarde met gemiddeld 80% te verhogen.

Thans voegt het Brussels Gewest beide programma’s samen in een nieuw steunprogramma rond innovatie, business development en software engineering.

 Het Gewest voorziet in een maximale steun van 80% van deze innovatietrajecten op maat.

Agoria neemt zich zelfs voor in de komende twee jaar een echte ICT-cluster op te richten.

De technologiefederatie ondersteunt de Brusselse ICT-sector al op het vlak van ICT-thema’s, business development, juridische en HR-vragen.

Samen met Sirris wil Agoria dit aanbod met diensten op maat van ICT-groeibedrijven uitbreiden.

Meer sectornieuws

Agenda