VIL start met "Lean and Green" in Vlaanderen

Vijftien bedrijven, zowel grote als kleine logistieke dienstverleners en verladers, zijn gestart met “Lean and Green”, een nieuw project van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). De deelnemende bedrijven stellen voorop ten minste 20% CO2-reductie te realiseren. Met dit project wil het VIL een bijdrage leveren tot een duurzamere logistieke keten waarin reductie van CO2-uitstoot en energie- en kostenbesparing hand in hand gaan.

Het programma “Lean and Green” werd in 2007 opgestart in Nederland onder de vleugels van de publiek-private netwerkorganisatie Connekt. Het VIL sloot met laatstgenoemde een licentie-overeenkomst voor de uitrol van het programma in Vlaanderen, aangepast aan de Vlaamse markt.

De eerste vijftien “Lean and Green”-koplopers in Vlaanderen zijn: AB Inbev, Alders Transport & Logistics, Bayer, CHEP Benelux, Coca-Cola Enterprises Belgium, Ewals Intermodal, Gheeraert Transport, FrieslandCampina Belgium, H.J. Heinz Belgium, Hospital Logistics, Ninatrans, Snel Logistic Solutions, Van Dievel Transport, Vervoer Verbessem en Wim Bosman Belgium.