VIL bouwt aan e-warehouse van de toekomst

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL V.Z.W.) is gestart met een nieuw project: e-warehouse. Samen met veertien bedrijven onderzoekt het VIL hoe een warehouse op maat van e-commerce ideaal wordt ingericht. De logistieke afwikkeling van on-line bestellingen verschilt immers significant van traditionele logistiek en vraagt dan ook een specifieke aanpak.


Met dit project wil het VIL de verschillende manieren van invulling van een e-warehouse in kaart brengen samen met de projectdeelnemers en op basis van relevante know-how. Dat moet resulteren in een soort draaiboek: het “e-warehouse checklist model”.

Concreet moet dit draaiboek e-shops en logistieke dienstverleners helpen bij het optimaal inrichten van hun e-warehouse activiteiten.

Het VIL zal dit model valideren door het toe te passen bij de projectdeelnemers. Die vormen een mix van veertien bedrijven, gaande van logistieke dienstverleners over verlader tot en met spelers op de vastgoedmarkt.

Het gaat om AMP, Belspeed, bpost, Brantano, Cat Logistics, Federal Mogul, Fiege, Groep Heylen, Hubo, Nova Natie Logistics, Procter & Gamble, RA-Company, Spring Global Mail en Unigro. Het VIL kan binnen dit project rekenen op de steun van Comeos en BeCommerce.