Van Laere International

Nieuwe Dimasys-gebruiker (Gesponserde inhoud)

Van Laere Int. is een groothandel in bedrijfskleding. Wie op zoek is naar een nieuw uniform of een outfit voor professionele medewerkers, vindt ongetwijfeld zijn gading in het uitgebreide assortiment van dit Oost-Vlaamse bedrijf. Met 2 magazijnen, een 9-tal verkopers onderweg en een omzetstijging in 2011 van wel 35%, was het bedrijf toe aan een vernieuwing van haar software.

Om de accountmanagers ten allen tijde een accuraat beeld te bieden van de mogelijke producten, beschikbare voorraad en prijzen en om ten allen tijde een beeld te hebben van hun forecast (zo’n 80% van de bestellingen heeft een levertermijn van 6 maanden) ging de directie op zoek naar een nieuwe CRM-toepassing.

Al snel bleek echter dat ook de huidige ERP software waar het bedrijf op draaide niet meer voldeed en dat een naadloze integratie tussen beide systemen onontbeerlijk was geworden.

Infomat biedt deze onderneming de oplossing die het zocht: DIMASYS|ENT; een ERP-systeem dat vlot overweg kan met maten en kleuren, met barcodes, dat een perfecte voorraad kan bijhouden (WMS), mede dankzij de automatische min/max berekening.

Een belangrijk voordeel van DIMASYS|ENT is dat er klantgroeperingen aangemaakt kunnen worden: bedrijven die lid worden van bv. de groep Menoquin, moeten niet als nieuwe klant aangemaakt worden, maar kunnen eenvoudig tot deze groep toegevoegd worden.

Naast de ERP en CRM vond Van Laere bij Infomat ook een oplossing voor Business Intelligence, Boekhouding (inclusief de analytische boekhouding) en een webshop die vanaf nu wél automatisch en geïntegreerd zal werken met hun ERP-toepassing.