12 Bedrijven gelauwerd voor de aanpak van hun CO2-uitstoot

Vlaams minister-president Kris Peeters reikte onlangs, namens het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL), de eerste “Lean and Green Awards” in Vlaanderen uit. Twaalf (middel)grote bedrijven die in juni vorig jaar in het programma stapten, ontvingen de award voor hun inspanningen om de CO2-uitstoot en het energieverbruik van hun logistieke activiteiten drastisch terug te dringen.

Winnaars van de eerste “Lean and Green Awards” zijn AB Inbev België, Alders Transport & Logistics, Bayer Antwerpen, CHEP Benelux, Ewals Intermodal, HJ Heinz Belgium, Hospital Logistics, Ninatrans, Snel Logistic Solutions, Vervoer Van Dievel, Vervoer Verbessem en Wim Bosman.

Om de award te behalen moesten de bedrijven de CO2-emissies van hun logistieke activiteiten gedetailleerd in kaart brengen en een uitvoerig plan van aanpak uitwerken om het energieverbruik en de uitstoot van CO2 met minimaal 20% te verminderen. Elk plan van aanpak werd vervolgens geëvalueerd door onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel.

Inmiddels zijn nog een dertigtal andere bedrijven drukdoende met het uitwerken van hun plan van aanpak. Naar verwachting zal een groot aantal onder hen nog voor de zomer de “Lean and Green Award” in ontvangst mogen nemen. Medio 2013 start het VIL met de begeleiding van twee nieuwe groepen bedrijven.

Meer sectornieuws

Agenda