Vlaamse delegatie op lucht- en ruimtevaartbeurs Le Bourget nooit zo groot

Een recorddelegatie van 22 Vlaamse bedrijven en organisaties neemt deel aan de internationale lucht- en ruimtevaartbeurs van Le Bourget te Parijs (van 17 tot 23 juni 2013).

De lucht- en ruimtevaartindustrie speelt een kapitale rol in Vlaanderen. Naast de werkgelegenheid voor ongeveer 3.000 personen in de zuivere productie, omvat de totale rechtstreekse tewerkstelling in productie, onderhoudsactiviteiten en aanverwante luchthavenbedrijven in Vlaanderen ongeveer 13.000 arbeidsplaatsen. Samen met de onrechtstreekse jobcreatie vertegenwoordigt de sector vandaag al circa 2% van de beroepsbevolking en 2% van het BNP.

In nauwe samenwerking met FLAG (de Vlaamse associatie van bedrijven uit de lucht- en ruimtevaartsector) en Flanders Investment & Trade (FIT) vaardigt Vlaanderen dus een sterke delegatie af naar de Le Bourget-beurs.

Behalve de traditionele sterkhouders zoals Asco, Barco en SABCA Limburg, nemen ook een aantal sterk gespecialiseerde KMO’s (A.E. Petsche, Acrosoma, BMT International, Electronic Apparatus, HTMS, Promat/Microtherm, (Un)manned), service providers (KHBO/VLOC, Fliegerlaw en Van Asbrouck) alsook enkele nieuwkomers (SQair en Aviacom) deel. Voor het eerst tekent ook een sterke afvaardiging van de Vlaamse ruimtevaartindustrie (VRI, ONSEMI, imec, Vito, Sepentrio, QinetiQ Space) present.

Officiële partner van FIT is FLAG (Flemish Aerospace Group), dat tevens met een informatiestand aanwezig is. Sabena Technics (TAT Group) en Altran (Solar Impulse Partnership) beschikken over een eigen chalet.