BMW stelt i3 in Knokke in avant-première voor

In het eerste halfjaar werden in ons land amper 136 (!) elektrische voertuigen ingeschreven. In Frankfurt stelt BMW later deze maand met de i3 de eerste volledig elektrische stadswagen in het premium segment in wereldpremière voor. In Knokke stelde de constructeur het model onlangs in avant-première voor. Kort daarvoor vond gelijktijdig de officiële pre-launch plaats in London, New York en Beijing.

De Duitse constructeur hoopt met de i3 de markt van de elektrische voertuigen in België open te breken.

“Eind juni noteerden we een 700-tal sales-contacten, voornamelijk in KMO-omgeving,” luidt het.

Peter Kornschnabl, president & ceo van BMW Belgium Luxembourg N.V., laat zich evenwel niet tot verkoopsprognoses verleiden.

Wel wordt erop gehamerd dat de BMW i3 als elektrisch aangedreven voertuig van nul werd ontwikkeld en geen elektrische afgeleide is van modellen met een brandstofmotor. BMW entte voor de i3 eigen technologie op de batterijknow-how van de tandem Samsung/Bosch.

BMW maakt voor zijn i-modellen uitgebreid gebruik van het lichte, roestbestendige en crash-resistente high-tech materiaal CRFP. CFRP-componenten zijn zowat 50% lichter dan overeenkomstige stalen componenten met vergelijkbare eigenschappen.

Basisprijs van de BMW i3 is 35.000 euro (BTW incluis). Vanaf november 2013 is de BMW i3 in België verkrijgbaar bij een tiental geselecteerde dealers, met name Centrauto (Wijnegem), Jorssen (Aartselaar), Van Osch (Hasselt), De Jonckheere (Roeselare), Verstraeten (Lochristi), Ginion (Waterloo), BMW Brussels, Martin Motors (Brussel), Discar (Luik) en L. Louyet (Sambreville).