Skechers voert geautomatiseerde orderpicking in EDC in Milmort in

Het beursgenoteerde schoenenbedrijf Skechers USA, Inc. (Manhattan Beach, Californië) kondigt een belangrijke technologie-upgrade aan in zijn Europees distributiecentrum in Milmort (Luik). Pronkstuk wordt een geautomatiseerd orderpicking-systeem.

Skechers EDC B.V.B.A. ging in 2002 van start op een oppervlakte van 22.000 m². In 2009 werd het distributiecentrum tot 23.000 m² uitgebreid. Vandaag zijn er 150 FTE's aan de slag en ligt het behandelde volume vier keer zo hoog als bij de opstart. Vanuit Milmort belevert Skechers EDC lokale distributiebedrijven, de eigen 29 winkels en gespecialseerde ketens in heel Europa.

Momenteel verloopt de orderpicking handmatig over een oppervlakte van 45.000 m². Omdat de productiviteitsgrenzen werden bereikt, voert Skechers EDC in zijn bestaande twee panden een geautomatiseerd sorteersysteem in terwijl de opslagcapaciteit, met behulp van inductiegeleide smalle gangen, wordt opgevoerd.

Om zijn groeimogelijkheden voor de toekomst veilig te stellen, onderhandelt Skechers EDC momenbteel met het SPI (Services Promotions Initiatives) en de provincie Luik met het oog op de mogelijke reservatie van een aanpalend terrrein van 8 hectaren.

Meer info: 04/228.62.11 of www.skechers.com.