FIT en Flanders DC ondertekenen convenant

Flanders Investment & Trade (FIT) en Flanders District of Creativity (DC) hebben een convenant ondertekend. Beide organisaties werkten al samen maar willen in de toekomst nog meer strategisch overleggen om internationaal ondernemen, vooral in de creatieve industrieƫn, te bevorderen.

Het akkoord werd ondertekend door Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, en door Saskia Schatteman, voorzitter van de raad van bestuur van Flanders DC en Pascal Cools, directeur van Flanders DC. Het wil een raamwerk creëren om de samenwerking tussen de twee organisaties een concrete vorm te geven.

Het convenant verstevigt de strategische relaties tussen beide partners. FIT erkent de expertise van Flanders DC inzake ondernemingscreativiteit en de creatieve industrieën. Voor Flanders DC is FIT het centraal orgaan in de internationalisering van de Vlaamse economie. Voor de creatieve industrieën is internationalisering trouwens geen optie, maar een noodzaak.

Via kennisuitwisseling en het delen van een interessant netwerk kunnen FIT en Flanders DC samen de schouders zetten onder het internationaal ondernemen en het naar Vlaanderen halen van buitenlandse investeringen. Zeer concreet werken beide organisaties samen aan initiatieven als het “Districts of Creativity Network”, een wereldwijd netwerk van creatieve regio’s, het “Creativity World Forum” en andere grote evenementen, zoals begin december 2013, de “Business of Design Week” in Hongkong.

Het convenant tussen FIT en Flanders DC loopt voor een periode van vijf jaar.