Mobiele scanner bevordert productiviteit en klantentevredenheid

Onmisbare tool voor medewerkers op het terrein

Meer en meer bedrijfsmedewerkers opereren mobiel. On-line communicatie is binnen dit alles heel belangrijk. De administratieve processen met het thuisfront verlopen dan wel elektronisch, bij de klanten kennen ze vaak een niet digitaal voor- of natraject. Dat verklaart de opgang van de mobiele, draagbare scanner.

Mobiele, draagbare scanners staan borg voor een snelle service ten behoeve van de klant, doorgaans een absolute prioriteit voor KMO’s. Tussen het ontvangen van belangrijke documenten, het opvolgen en het uitvoeren ervan, gaat nogal eens wat tijd verloren.

Voorts raken documenten ook soms zoek. Dat vertaalt zich in achterstand omwille van latere verwerking, met mogelijk klantenontevredenheid tot gevolg. Voorbeelden van dergelijke documenten zijn getekende bestelbons of offertes, verkenningsrapporten, schadeverslagen, werfverslagen, …

Of het nu over een KMO, een verzekeringsmaatschappij of een groot bouwbedrijf gaat, klanten verwachten een accurate opvolging van hun dossier.

KMO’s hebben er baat bij hun medewerkers onderweg het geschikte materiaal mee te geven om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen, efficiënter en productiever te maken. Met de juiste scan-oplossing worden papieren documenten snel en nauwkeurig gedigitaliseerd. De scans kunnen onmiddellijk naar de juiste persoon op kantoor voor verdere opvolging worden doorgestuurd. Op kantoor vertaalt een en ander zich in een vermindering van de papierberg.

Tweede generatie mobiele scanners

De mobiele scanners van de tweede generatie beperken zich niet louter tot het inscannen van de documenten, ze maken het ook mogelijk de documenten te beheren en delen vanaf een smartphone of ander mobiele toestel.

Professionele software biedt de gebruikers extra scan-functionaliteiten. Zo kunnen documenten draadloos naar een SD-kaart worden gescand en doorgestuurd naar de cloud, specifieke apps, e-mail via PC/Mac, een achterliggende FTP-server of nog naar doorzoekbare PDF-bestanden of bewerkbare documenten in Microsoft Word of Excel.

Ingescande naamkaartjes kunnen snel naar een bewerkbare database worden doorgestuurd en er automatisch in geïntegreerd. Sommige uitvoeringen zijn bij machte om documenten dubbelzijdig en in één enkele doorvoer te scannen (met snelheden tot 10 ipm).

De actuele mobiele scanners zijn niet alleen compatibel met de moderne, mobiele technologieën, ze zijn tevens erg compact. Dat maakt het mogelijk ze vlot op het terrein in te zetten. Met een USB-voeding hebben ze zelfs geen behoefte aan batterijen of stroomaansluiting. Zo manifesteren ze zich op het terrein als handig verlengstuk van de desktop scanners.