Knokke-Heist huldigt Bedrijvencentrum ’t Walletje in

Bouwheer van Bedrijvencentrum ’t Walletje is AGSO (Autonoom Gemeentebedrijf StadsOntwikkeling) Knokke-Heist. Dat investeerde 7,75 miljoen euro (exclusief BTW) in de derde uitbreidingsfase van ambachtelijke zone ’t Walletje. De eerste twee fasen werden sinds de jaren ’80 ontwikkeld door intergemeentelijk samenwerkingsverband wvi.
In de derde fase realiseerde AGSO eerder al 21 KMO-kavels, die inmiddels alle werden verkocht. Blikvanger van de derde fase is evenwel Bedrijvencentrum ’t Walletje.
Semi-industriële en administratieve ruimtes
Bedrijvencentrum ’t Walletje heeft een gemengde bestemming.
“Het semi-industriële luik omvat zeven koop- en vijf huurloodsen, die casco worden aangeboden. De grootste kooploods beslaat 515 m², de andere zijn 478 m² groot. Op één na zijn alle loodsen inmiddels benomen,” aldus exploitatiemanager Nathalie Decuypere.
Het pas ingehuldigde administratieve luik van Bedrijvencentrum ’t Walletje beslaat zowat 1.800 m² kantoorvloer, verdeeld over zes bouwlagen. Op de eerste verdieping nam AGSO, dat naast de stadsontwikkelingsdiensten ook het waterbedrijf overkoepelt, zelf zijn intrek. De tweede en derde verdieping zijn bestemd voor de verhuur van kantoren en flex-plekken. De kantoorvloer op de vierde en vijfde verdieping komt voor verkoop in aanmerking. Voorts omvat het geheel zes vergaderzalen, die te huur worden aangeboden.
“De beschikbare accommodatie kan modulair worden aangeboden. Zo staan vergaderplekken ter beschikking voor acht tot maximaal vijftig personen. Huren kan vanaf minimum twee uur,” zo nog Decuypere.
Bedrijvencentrum ‘t Walletje vat thans de commercialisatie van de kantooraccommodatie aan. De verkoopkantoren (139 of 188 m²) worden per halve verdieping verkocht. In eigen beheer richt het bedrijvencentrum thans één verdieping in voor de huurkantoren. Die krijgen een eenheidsoppervlakte van 20, 25 of 30 m². De derde verdieping wordt vooralsnog niet ingevuld zodat die, desgevallend, conform de behoeften van de huurder kan worden ingericht.
Doelgroep: lokale ondernemingen en starters
Het semi-industriële luik van Bedrijvencentrum ’t Walletje voorziet inzonderheid in ruimte voor te herlokaliseren lokale bedrijvigheid, uitbreidingsmogelijkheden voor lokale bedrijven of nieuwe lokale bedrijven. Het administratieve gedeelte mikt bij voorkeur op lokale starters of instellingen die met ruimtegebrek kampen.
“In wezen focussen we op bedrijven uit de regio die minder dan drie jaar in de Kruispuntbank Ondernemingen zijn ingeschreven. Tegen aantrekkelijke voorwaarden bieden we hen, desgewenst, een bemeubeld kantoor. Bovendien genieten ze tijdens de eerste drie jaar van een huurvoordeel. Als basisprijs hanteren we 34 euro/m². Starters betalen de eerste jaren 28 euro/m²,” zo nog de exploitatiemanager.
Met die prijszetting positioneert Bedrijvencentrum ’t Walletje zich bijzonder gunstig in een regionale markt waar het kantooraanbod heel erg beperkt is. Voorts wordt de ruimte verhuurd op basis van een dienstenovereenkomst (telefoonpermanentie, secretariaatsdiensten, onthaal, burotica-apparatuur op elke verdieping, …).
Bedrijvencentrum ’t Walletje streeft CO2-neutraliteit na. In die optiek dienen ook de vijf mannen- en vijf vrouwenfietsen gezien, die gratis ter beschikking van de bedrijven-bewoners worden gesteld. Ambitie van het bedrijvencentrum is dit jaar alvast een eerste verdieping volledig te verhuren.
BEDRIJVENCENTRUM 't WALLETJE
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.