Mooie resultaten voor eerste Starters CreativeXchange

Voka - Kamer van Koophandel Limburg rondde zijn eerste ateliers van Starters CreativeXchange met succes af. Vijftien mode- en juwelenontwerpers namen er aan deel. Tijdens het traject werd bevestigd dat er binnen de provincie Limburg nood is aan professioneel management in de creatieve sector. Bewust werd gekozen voor de subsectoren mode en mode-accessoires.

Vanaf het eerste moment ontstond een positieve en inspirerende groepsdynamiek, zo luidt het, waardoor de ervaringsuitwisseling vlot verliep en de nodige contacten werden uitgewisseld. Onder begeleiding werden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf en hun business onder de loep te nemen. Hun huidige strategie werd uit elkaar gehaald en aan de hand van een concreet actieplan terug op papier gezet.

Experten en klankborden uit de creatieve sector tilden de ateliers naar een hoger niveau. Zo konden de deelnemers rekenen op de expertise van Anke Albregts (C-Mine Crib), Serge Haelterman (Creneau International), Jasmijn Verlinden (Flanders Fashion Institute), Clio Hendrickx (Damhert N.V.), Christian Kastrop (EkstureStore) en Veroniek Hermans (IDE).

Het hele traject bestaat uit vier interactieve ateliers waarin iedereen aan de slag kan gaan, startend vanuit zijn of haar eigen creatief product. Het gemeenschappelijk doel blijft gehandhaafd, met name streven naar een professioneel management.

De deelnemers worden ingedeeld op basis van hun fasen in het ondernemerschap. De eerste ateliers spitsten zich toe op de thema’s Missie & Strategie en Financiën. In oktober 2014 gaan de ateliers rond Marketing & Verkoop van start.

CreativeXchange is een initiatief van Voka - Vlaams Netwerk van Ondernemingen, Flanders DC, Vlaanderen in Actie en Agentschap Ondernemen.

Meer sectornieuws

Agenda